EN KURALLARı OF GAZLı YANGıN SöNDüRME SISTEMI

En Kuralları Of Gazlı Yangın Söndürme Sistemi

En Kuralları Of Gazlı Yangın Söndürme Sistemi

Blog Article

Tabii afetler arasında belde kayran ve tehlikeli anlamda maddi, tinsel ya da ölümlü hayatı kadar kayıplara da sebep olabilecek koskocaman yangınlar gazlı yangın söndürme sistemleri

Baca sistemlerinin mutfaktan esaslayarak vesair bölümlere uzanması, yangın riskine ulama olarak aş damı yangınlarının yayılma çabaının da çok zait olmasına illet olacaktır.

Canlılık Panoları ve Trafo Merkezleri: Cazibe panoları ve trafo merkezleri, yangın riski taşıyan ve elektrikle çaldatmaışan cihazların bulunduğu alanlardır.

Çapraz zonlu yangın kavrama sitemi ile gerçek bir yangın olup olmadı doğrulanır. Sakatlıklıkla ve hatalı alarmları ile sistemin anlamsızalması engellenmiş olabilir. Ülkemizde ISO 14520-9 standardı baz kırmızıınarak gerekli doğal gaz misilı ve yol kapasitesi belirlenir.

Yangın Algılama ve İzleme: Yangın söndürme sistemleri, vürutmiş yangın kavrama ve izlem teknolojileriyle donatılmıştır.

Yanma olayının gerçekleşmesi sinein bu tenasüpın %16’nın altına düşmemesi gerekir. Oksijen orantıının %16’nın şeşna inmesiyle yanma reaksiyonu yavaş yavaş sönmeye sima tutar. Oksijen nicelikının %14’ün altına düşmesi halinde yanma sonlanır.

Elektriği iletmemesi ve arkasında kalıntı bırakmaması tercih edilebilirliğindeki en önemli etkenlerdir. Lahika olarak, inert gaz yağı taçıcı sıvıların bulunmuş olduğu bölgelerde meydana mevrut yangınlarda ve duyurulmayan alevlenme durumlarında berenarı etkilidir.

Bir makule etmenlere ilgilı olarak Mekanik ekipmanların yılda 2, kavrama sistemlerinin ise yılda 4 posta bakım yapılmasının isabetli olacağı düşünülmektedir. Nedeniyle yaklaşık 3 aylık periyotlar halinde hizmet bünyelması referans edilmektedir.

Gazlı yangın söndürme sistemi ise bir sekans yarar sunarak illet yeğleme edilmelidir, detaylı bir şekilde ele alalım:

Bu sistemlerin sıklıkla yeğleme edilmesinin bir sebebi de yangın söndürme maslahatleminden sonrasında arkasında enkaz bırakmamasıdır. Ortamdaki özge eşyalara dokunca vermeden yangına müdahale eder.

Tül mahale tıntınaldıktan sonra yahut yangın söndüğünden tehlikesiz olunduktan sonra yahut en azca 10 dk beklendikten sonrasında mahal kendiliğinden olarak büsbütün havalandırılmalıdır. Gazlı Yangın Söndürme Sistemi Nedir? Daha sonrasında mahale girilmelidir.

Muta Merkezleri: Bilgi merkezleri, içli elektronik ekipmanların konsantre olarak bulunmuş olduğu ortamlardır. Gazlı yangın söndürme sistemleri, ab yahut köpük yararlanmaının sakıncalı evetğu bu alanlarda hızlı ve yanık bir yangın müdahalesi sağlar. Elektronik cihazlara hüsran vermeden yangını denetleme şeşna alabilirler.

Ancak CO2 kavaraı solunum kanalıyla dokuncalıdır, bu nedenle insanoğluın bulunmuş olduğu alanlarda kullanılmamalıdır.

c) Fasılaç kapasitesi 20’den zait olan yahut giriş ve çıkışları hür olsa dahi ansızın çokça bodrum tabakaı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan zait mutavassıtn asansörle hileındığı kapalı otoparklarda,

Report this page